Cinnamon Mug Cake

Cinnamon Mug Cake.

  • 1/4 cup + 2 tablespoons all-purpose flour
  • 2 tablespoons sugar
  • 1/4 teaspoon baking powder
  • 1/4 teaspoon cinnamon
  • 1/4 cup milk, at room temperature
  • 2 tablespoons salted butter, melted and cooled
  • 1/2 teaspoon pure vanilla extract

 

For layering/topping:
  • 1 tablespoon sugar
  • 1/4 teaspoon cinnamon
  1. In a small bowl, whisk together flour, sugar, baking powder, and cinnamon until thoroughly, completely combined, with no streaks of any ingredients remaining. Blend in milk, butter, and vanilla until batter is smooth. Into a 14-ounce (or larger) microwave-safe mug with straight sides, scoop a big spoonful of batter, then sprinkle with a spoonful of cinnamon sugar. Alternate layers, ending with cinnamon sugar.
  2. Microwave on high for 1 to 1 1/2 minutes, or until cake is done to your liking. Allow to cool for a couple of minutes before serving.

 

Ingredienti

1/4 bicchiere + 2 cucchiai di farina

2 cucchiai di zucchero

1/2 cucchiaino di lievito

1/2 cucchiaino di cannella

1/4 bicchiere di latte

2 cucchiai di burro fuso

1 cucchiaino di vaniglia

Per la copertura 1 cucchiaio di zucchero + 1/2 cucchiaino di cannella

 

In una ciotola mescolate tutti gli ingredienti secchi, poi aggiungente i restanti ed amalgamate bene fino a quando risulta un composto liscio. Versate il tutto in una tazza e date una spolverata di cannella e zucchero. Potete fare dei streti cosi’ oppure solo l’ultimo strato superficiale.

Mettete nel microonde per 1 minuto, 1 e 1/2. Lasciate raffreddare un paio di minuti.