Chocolate Gingerbread Cookies

Chocolate Gingerbread Cookies.

Chocolate Gingerbread Cookies are a very easy twist to the classic gingerbread cookies. Here is how to make them:

  • 3 ¼ cups flour
  • 1/3 cup cocoa powder
  • 1 Tbsp. ground ginger
  • 2 tsp. cinnamon
  • 1 tsp. cloves
  • 1 Tbsp. baking soda
  • ½ tsp. baking powder
  • 1 tsp. salt
  • ½ cup + 2 Tbsp. butter
  • ½ cup dark brown sugar
  • 1 lg. egg
  • ½ cup  Molasses
  • 2 oz. bittersweet chocolate, melted
  1. In a medium bowl whisk the flour with the cocoa, ginger, cinnamon, cloves, baking soda, baking powder and salt.
  2. In a large bowl beat the softened butter with the brown sugar until fluffy.
  3. Beat in the egg, then molasses, then melted chocolate.
  4. Add the flour mixture in three batches, incorporating well between additions.
  5. Scrape dough from bowl and divide into three equal pieces. Pat each piece into a disk, wrap in plastic and refrigerate until chilled.
  6. Roll out dough on a lightly floured surface to about ¼” thick.  
  7. Place cut-out cookies on a parchment-lined baking sheet.
  8. Bake at 350 F for about 7 minutes.

3 cucchiaini di farina
1/3 di tazza di cacao in polvere
1 cucchiaio zenzero macinato
2 cucchiaini cannella
1 cucchiaino. Chiodi di garofano
1 cucchiaio. bicarbonato di sodio
½ cucchiaino. lievito in polvere
1 cucchiaino. sale
½ tazza + 2 cucchiai. burro
½ tazza di zucchero di canna scura
1 uovo
½ tazza di melassa
2 once cioccolato agrodolce, fuso

 

In una ciotola media sbatti la farina con il cacao, lo zenzero, la cannella, i chiodi di garofano, il bicarbonato di sodio, il lievito e il sale.
In una grande ciotola, sbattere il burro ammorbidito con lo zucchero di canna fino a renderlo morbido.
Sbattere l’uovo, quindi la melassa e il cioccolato fuso.
Aggiungere la miscela di farina in tre lotti, incorporando bene tra le aggiunte.
Raschiare la pasta dalla ciotola e dividerla in tre pezzi uguali. Appiattite leggermente ogni pezzo in un disco, avvolgere in plastica e conservare in frigorifero fino a diventare freddo.
Stendere l’impasto su una superficie leggermente infarinata.
Disporre i biscotti tagliati su una teglia rivestita di carta da forno.
Cuocere a 180 C per circa 7 minuti