Pink Velvet cupcakes

Pink Velvet cupcakes!

These Pink Velvet cupcakes are perfect for Valentines day… or for a girls birthday!

Questi pink velvet cupcakes sono perfetti per San Valentino o per il compleanno di una bambina!

 

  • 1 ¼ cups all-purpose flour
  • ¾ teaspoon baking powder
  • ⅛ teaspoon baking soda
  • ⅛ teaspoon salt
  • ½ cup unsalted butter, room temperature
  • ½ cup granulated sugar
  • 2-3 drops pink food coloring
  • 2 eggs, room temperature
  • 1 teaspoon vanilla extract
  • ½ cup buttermilk, room temperature
Cream Cheese Frosting
  • 4 ounces cream cheese, softened to room temperature
  • ½ cup unsalted butter (1 stick), room temperature
  • 3-4 cups powdered sugar
  • 1 teaspoon vanilla extract
  • 2-3 tablespoons heavy cream

For the cupcakes
  1. Preheat oven to 350 degrees F. Line cupcake tins with liners and set aside.
  2. In a medium bowl, whisk together the flour, baking powder, baking soda and salt.
  3. In the bowl of an electric mixer, cream the butter and sugar until light and fluffy on medium speed, about 3 minutes. Beat in the food coloring. Add the eggs one at a time, mixing well before each addition. Scrape bowl as needed. Beat in the vanilla extract.
  4. Reduce the speed to low and slowly alternate the dry ingredients with the buttermilk, beginning and ending with the dry ingredients. Mix until just combined.
  5. Divide batter into prepared baking liners. Bake for 12 – 15 minutes or until a toothpick inserted into the center comes out clean.
For Cream Cheese frosting
  1. In the bowl of an electric mixer, beat butter and cream cheese on medium high until completely smooth about 2-3 minutes.
  2. Reduce speed to low and add sugar, one cup at a time. Beat on low until combined. Add vanilla extract and heavy cream and beat to combine. Increase speed to medium and beat frosting until smooth and fluffy.
  3. If buttercream is not thick enough, place in fridge for 20 minutes to an hour until firm enough to pipe.

 

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INGREDIENTI

per i cupcake:

1 bicchiere e 1/4 di farina

1 cucchiaino di lievito

1/2 cucchiaino di bicarbonato

1 pizzico di sale

1/2 bicchiere di burro a temperatura ambiente

1/2 bicchiere di zucchero

colorante rosa

2 uova

1 fialetta di vaniglia

1/2 bicchiere di buttermilk

 

per il frosting:

1/2 bicchiere di formaggio spalmabile

1/2 bicchiere di burro morbido

3-4 bicchieri di zucchero a velo

1 fialetta di vaniglia

2-3 cucchiai di latte

 

 

 

Preriscaldare il forno a 180°c.

In una ciotola media, sbatti insieme la farina, il lievito, il bicarbonato e il sale.
Nella ciotola di un mixer elettrico, crema il burro e lo zucchero fino a chiaro e spumoso a media velocità, circa 3 minuti. Aggiungete il colorante alimentare. Aggiungere le uova una alla volta, mescolando bene prima di ogni aggiunta. Raschiare ciotola, se necessario. Aggiungete l’estratto di vaniglia.
Ridurre la velocità al minimo e lentamente alternare gli ingredienti secchi con buttermilk, iniziando e terminando con gli ingredienti secchi. Mescolare fino a poco combinato.
Dividete impasto nei pirottini. Cuocere per 12-15 minuti

 

Per il frosting:

Nella ciotola di un mixer elettrico, sbattere il burro e crema di formaggio su velocità medio-alto fino a completo liscio circa 2-3 minuti.
Ridurre la velocità al minimo e aggiungere lo zucchero, una tazza alla volta. lavorare fino a quando ben combinati. Aggiungere l’estratto di vaniglia e latte e lavorate il tutto. Aumentare la velocità fino a diventare liscio e spumoso.