Cherry Chocolate Chip Muffins.
Cherry Chocolate Chip Muffins are a summer twist to a classic chocolate chip muffin!
INGREDIENTS
- 2 cups all-purpose flour
- 1 tbsp baking powder
- ¼ tsp salt
- 1 large egg
- ½ cup sugar
- ¼ cup honey
- 4 tbsp melted unsalted butter
- 1 & ¼ cups low-fat sour cream
- 2 tsp vanilla
- 1 cup fresh or frozen cherries, diced small
- ½ cup mini chocolate chips
- Preheat oven to 425°F and butter a 12 cup muffin tray.
- In a large bowl, whisk together the flour, baking powder and salt, set aside.
- In a medium bowl, whisk together the egg, sugar and honey. Whisk in the melted butter, blend well. Then mix in the sour cream and vanilla.
- Toss the cherries and chocolate chips in the dry ingredients. Slowly add the wet ingredients to the dry. Gently fold together until JUST combined.
- Divide the batter into the 12 muffin cups and bake at 425°F for 5 minutes, then turn the oven heat down to 350°F and bake for another 20 minutes or until golden around the edges. Enjoy warm.
INGREDIENTI
- 2 bicchieri di farina
- 1 bustina di lievito
- 1 pizzico di sale
- 1 uovo
- 1/2 bicchiere di zucchero
- 1/4 bicchiere di miele
- 4 cucchiai di burro sciolto
- 1 bicchiere e 1/4 di yogurt bianco amaro
- 1 fialetta di vaniglia
- 1 bicchiere di ciliegie
- 1/2 bicchiere di gocce di cioccolato
Preriscaldate il forno a 220°c ed imburrate ed infarinate una teglia per muffin.
In una ciotola mescolate farina, lievito e sale.
A parte lavorate uova, miele e zucchero. Aggiungete poi il burro fuso e mescolate bene. Poi aggiungete lo yogurt e la vaniglia.
Aggiungete le ciliegie e le gocce di cioccolato nel composto di farina e poi in questo aggiungete il composto bagnato ed amalgamate tutto ma non troppo.
Infornate per 5 minuti, poi abbassate la temperatura a 180°c e lasciate per circa 20 minuti.
Follow me on my social networks!
http://instagram.com/worldoftemptations/
https://twitter.com/worldoftempt