Gingerbread Muffins

Gingerbread Muffins

Gingerbread Muffins… the recipe!

Ingredients:

2 cups all-purpose flour
2 teaspoons ground ginger
1 teaspoon baking powder
1 teaspoon cinnamon
1/4 teaspoon freshly grated nutmeg
1/4 teaspoon salt
1/8 teaspoon ground cloves
2/3 cup loosely packed brown sugar
1 large egg
1/2 cup molasses
1/3 cup maple syrup
2 teaspoons vanilla extract
1/2 cup melted butter
2/3 cup milk
sugar for topping

Preheat the oven to 350 degrees F. Line a muffin tin with liners. In a bowl, whisk together the flour, ginger, baking powder, cinnamon, nutmeg, salt and cloves. Set aside.

In a larger bowl, whisk together the brown sugar and egg. Once combined, whisk in the molasses, maple syrup and vanilla extract. Whisk in the melted butter until fully combined. Stir in the dry ingredients until just combined – do not overmix! Before the dry ingredients are fully incorporated, stir in the milk until you have a smooth batter.

Add the batter to the muffin cups, filling them up about 3/4 of the way full. Top each with a generous sprinkle of raw sugar. Bake for 18 to 20 minutes.

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Gingerbread muffins… la ricetta:

INGREDIENTI

2 bicchieri di farina

4 cucchiaini di zenzero

1/2 bustina di lievito

2 cucchiaini di cannella

1/2 cucchiaino di noce moscata

1 pizzico di sale

2/3 bicchiere di zucchero di canna

1 uovo

1/2 bicchiere di miele

1/3 bicchiere di sciroppo d’acero

1 fialetta di aroma di vaniglia

1/2 bicchiere di burro fuso

2/3 bicchiere di latte

zucchero per decorare

 

Preriscaldate il forno a 180°c. Unite tutti gli ingredienti secchi tranne lo zucchero di canna. A parte montate lo zucchero di canna con l’uovo. Aggiungete poi il miele, sciroppo e vaniglia. Aggiungete poi il burro e continuate a montare.

Aggiungete gli ingredienti secchi e mescolate solo fino al punto in cui sono incorporate, non lavorate troppo! Prima che sia tutto ben incorporato aggiungete il latte per far amalgamare bene il tutto.

Riempite le forme per i muffin fino a 3/4, coprite con zucchero ed infornate per circa 20 minuti.