Honey pear muffins

Honey pear muffins… try them out!

Muffin miele e pera!

 

2 cups of flour

1/2 cup granulated sugar
3 teaspoons baking powder
1/2 teaspoon salt
1 teaspoon ground cinnamon
1/2 teaspoon ground ginger
1/4 teaspoon ground nutmeg
1 cup buttermilk, room temperature
1/4 cup butter, melted and slightly cooled
1/4 cup honey
1 large egg
1 teaspoon vanilla extract
1 cup diced pears

 

1. Preheat oven to 375 degrees F. Line muffin pans with paper liners or coat with cooking spray. Set aside.

2. In a large bowl, whisk together flours, sugar, baking powder, salt, cinnamon, ginger, and nutmeg. Set aside.

3. In a small bowl, whisk together buttermilk, butter, honey, egg, and vanilla. Pour the liquid mixture over the dry ingredients and stir until flour disappears. Gently stir in the pears.

4. Fill muffin cups 3/4 of the way full. Sprinkle each with turbinado sugar and bake for 18-20 minutes or until a toothpick stuck in the middle comes out clean. Let cool for 5 minutes. Serve warm.

 

27101_pear_muffins

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingredienti:

2 bicchieri di farina

1 bustina di lievito

1/2 bicchiere di zucchero

1/2 cucchiaino di sale

2 cucchiaini di cannella

1 cucchiaino di zenzero

1 /2 cucchiaino di noce moscata

1 bicchiere di buttermilk

1/4 bicchiere di burro fuso

1/4 bicchiere di miele

1 uovo

1 fialetta di vaniglia

1 bicchiere di pere a dadini

Riscaldare il forno a 180°c.

Mescolare tutti gli ingredienti secchi e mettere da parte.

Separatamente mescolate insieme tutti gli altri ingredienti e aggiungeteli agli ingredienti secchi. Amalgamate il tutto e aggiungete le pere.

Infornate per circa 20 minuti.