Hot Cocoa Christmas Tree Ornaments

Hot Cocoa Christmas Tree Ornaments.

Hot Cocoa Christmas Tree Ornaments are a very original idea to gift a delicious snack to someone. You can hang them directly on your tree, put them in stockings or wrap them with a nice mug and put them under the tree!

The ingredients you will need can be found in any supermarket, and the clear glass ornaments can be found in craft stores.

You will need:

  • Prepared hot chocolate drink mixes because they can be found in many different delicious flavours. My favourite ones are the ones made by BARU because of how great they taste! You can choose between White chocolate, Chocolate, Chocolate chai, Fluffy Marshmallow chocolate, and Salty caramel! If you can’t find prepared mixes you can use White chocolate powder, milk chocolate powder or dark cocoa powder, but in this last case I would suggest to add some powdered sugar to it to give it some sweetness.
  • Chocolate chips. These are great to add extra chocolate to the mix. You can add any kind, dark, milk, White, or even flavored chocolate chips! They will add extra flavour and color to the ornament!
  • Candy. Alway pretty to add because they give so much color. You can use sprinkles, mini candy-chocolate like M&M’s, crushed candy canes, and mini marshmallows or caramels!
  • Glass or plastic ornament. You can find them in craft stores.

At this point all you have to do is add the ingredients inside the ornament. I suggest to use a little funnel because with a spoon you will just make a mess.

Add first the chocolate powder then it is up to you how you would like to layer the rest…

Once you finish filling the ornament, make sure you close it correctly. Add a pretty ribbon and if you like a tag to it, and it’s done!

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Creare decorazioni per l’albero che contiene un mix perfetto per una bevanda calda è una fantastica idea per donare qualcosa di dolce in questo periodo!

Potete appenderli direttamente sull’albero, metterli nella calza, oppure incartarli con una tazza e metterli sotto l’albero.

Vi occorre:

  • Preparati per bevande calde che possono essere trovati nei supermercati. I miei preparati preferiti sono quelli dell’azienda BARU perché hanno un sapore divino! Potete scegliere tra cioccolato bianco, cioccolato, cioccolato e chai, cioccolato e marshmallows e cioccolato e caramello salato! Se non riuscite a trovare questi preparati potete usare anche cioccolato bianco in polvere, cacao amaro o dolce. Se usate quello amaro suggerisco di aggiungere dello zucchero a velo per donare un po’ di dolcezza.
  • Gocce di cioccolato. Per dare un tocco extra di cioccolato aggiungete gocce fondenti o al cioccolato bianco.
  • Caramelle. Per dare più sapore e colore aggiungete mini confettini, ovvero quelli che trovate nel reparto per la decorazione delle torte! Potete usare anche M&M’s, mini marshmallows, candy canes sbriciolati e mini pezzetti di caramello!
  • Decorazione in vetro o plastica che si possono trovare facilmente.

A questo punto tutto quello che dovete fare è aggiungere gli ingredienti nella decorazione. Suggerisco di utilizzare un mini imbuto per non creare pasticci.

Aggiungete prima il cioccolato in polvere e poi gli altri ingredienti in base a come volete decorarlo.

Una volta finito di riempire la decorazione assicuratevi di chiuderlo per bene. Aggiungete un nastro e altre decorazioni se volete… ed è fatto!

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