Strawberry Rolls

Strawberry Rolls.

Strawberry Rolls look like cinnamon rolls but taste like my favourite fruit!

Ingredients:

For the Strawberry Filling:

  • 1 1/2 cups fresh strawberries, chopped into tiny pieces
  • 1/3 cup granulated sugar
  • 1 1/2 tablespoons cornstarch

For the Dough:

  • 2 3/4 cups all-purpose flour, divided, plus extra for dusting
  • 3 tablespoons granulated sugar
  • 1/2 teaspoon table salt
  • 2 1/4 teaspoons instant dry yeast
  • 1/2 cup water
  • 1/4 cup milk
  • 3 tablespoons unsalted butter
  • 1 large egg, at room temperature

For the Vanilla Glaze:

  • 1 cup of confectioners’ sugar
  • 1 teaspoon vanilla extract
  • 2 tablespoons of milk

 

 

To make the Strawberry Filling:

  1. Place the chopped strawberries in a small saucepan over medium-heat. Cook for 6-8 minutes, stirring constantly, or until the strawberries are very soft and their juices have been released. Add in the sugar and cornstarch and continue to cook – and stir – for another 1-2 minutes.  Chill filling completely before use.

To make the Dough:

  1. In a large bowl combine 2 1/4 cups of the flour, the granulated sugar, salt, and yeast; mix well to evenly combine. Set aside.
  2. In a small saucepan over medium heat, warm the water, milk, and butter until the butter is completely melted and the mixture is hot to the touch but not scalding. Stir the liquid mixture into the flour mixture. Add in the egg, then add in at least 1/3 of additional flour. You may need to add up to 1/2 cup of additional flour.
  3. Scoop the dough out and transfer it to a lightly floured work surface; gently knead the dough by hand for 3 minutes. Lightly spray a clean bowl with non-stick spray, then set the ball of dough inside. Cover the bowl with plastic wrap and set aside to rest for 20 minutes.
  4. After the 20 minutes have passed, roll the dough out into a 14×8″ rectangle. Spread the cooled strawberry filling on top, leaving a 1″ boarder around the edges. Roll the dough up tightly along the edge  letting it rest on the seem. Cut the roll into 10-11 pieces, then arrange them in a lightly greased 9″ round or square baking dish. Loosely cover the rolls with plastic wrap and set them in a warm, draft-free place to rise for 1 1/2 hours.
  5. Once the rolls have doubled in size, preheat the oven to 375°F. When the oven comes to temperature, bake the rolls for 25-30 minutes, or until slightly browned. After 15 minutes, you’ll want to rotate the pan in the oven and cover the rolls with aluminum foil, to avoid heavy browning.

To make the Vanilla Glaze:

  1. In a small bowl combine the confectioners’ sugar, vanilla, and cream; whisk until smooth, adding more cream as needed to reach desired consistency. Drizzle over the rolls right before serving.

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Strwberry rolls, somigliano ai buonissimi cinnamon rolls ma sono meno dolci e fragolosi!

Ingredienti per il ripieno di fragole:

  • 1 e 1/2 bicchiere di fragole fresche a pezzetti
  • 1/3 bicchiere di zucchero
  • 1 e 1/2 cucchiaio di amido di mais

Ingredienti per l’impasto:

  • 2 e 3/4 bicchiere di farina + altra farina per spolverare
  • 3 cucchiai di zucchero
  • 1 bustina di lievito di birra
  • 1 cucchiaino di sale
  • 1/2 bicchiere di acqua
  • 1/4 bicchiere di latte
  • 3 cucchiai di burro
  • 1 uovo

Ingredienti per la glassa:

  • 1 bicchiere di zucchero a velo
  • 1 fialetta di vaniglia
  • 2 cucchiai di latte

Per il ripieno di fragole:
Posizionare il fragole tritate in una piccola casseruola a fuoco medio-calore. Fate cuocere per 6-8 minuti, mescolando continuamente, o fino a quando le fragole sono molto morbidi. Aggiungere lo zucchero e l’amido di mais e continuare a cuocere – e mescolare – per altri 1-2 minuti. Lasciate raffreddare completamente.

 

Per fare la pasta:
In una ciotola unire 2 1/4 tazze di farina, lo zucchero semolato, il sale e lievito;
In una piccola casseruola a fuoco medio, scaldare l’acqua, il latte, il burro e fino a quando il burro è completamente sciolto e la miscela è calda al tatto, ma non bollente. Mescolare la miscela liquida nella miscela di farina. Aggiungere l’uovo, quindi aggiungere almeno 1/3 di farina supplementare. Potrebbe essere necessario aggiungere fino a 1/2 tazza di farina in più.
Trasferite l’impasto su un piano di lavoro leggermente infarinato; delicatamente impastare la pasta a mano per 3 minuti. Leggermente coprite di olio una ciotola pulita e poneteci l’impasto. Coprite la ciotola con pellicola trasparente e mettere da parte a riposare per 20 minuti.
 Dopo i 20 minuti, stendete la pasta in un rettangolo. Distribuire il ripieno alla fragola raffreddato sull’impasto, lasciando spazio intorno ai bordi. Arrotolate l’impasto e Tagliate il rotolo in 10-11 pezzi, poi disporli in una teglia. Coprite i rotoli con pellicola trasparente e metteteli in un luogo caldo e senza correnti a lievitare per 1 1/2 ore .
Una volta che i rotoli si sono raddoppiate in termini di dimensioni, preriscaldare il forno a 220° C. Infornate per 25-30 minuti, o fino a quando leggermente dorati. Dopo 15 minuti, consiglio di ruotare la teglia in forno e coprire i rotoli con un foglio di alluminio, per evitare di farli bruciare.

 

Per la glassa:

In una ciotola mescolate tutti gli ingredienti e una volta ottenuto la glassa coprite i rolls subito prima di servire.