Banana Pudding Ice Cream

Banana Pudding Ice Cream!

This is how you turn Banana Pudding in an ice cream…

Ingredients:

  • 1½ cups half and half
  • ½ cup packed brown sugar
  • ½ cup white sugar
  • ⅛ teaspoon salt
  • 2 eggs, beaten
  • 1 cup heavy whipping cream
  • 1½ teaspoon vanilla extract
  • 2 very ripe bananas, mashed
  • 1 cup crushed vanilla wafers
Instructions
  1. In a saucepan over medium-low heat, combine the half and half, brown sugar, white sugar, and salt. Stir until sugar dissolves, about 5 minutes.
  2. Take saucepan off heat. Place eggs in a medium bowl. While whisking, gradually (to not curdle the eggs) add about half the sugar mixture to the eggs.
  3. Pour egg mixture into saucepan with the half and half that remained in the saucepan.
  4. Stir in cream.
  5. Cook over medium heat, stirring frequently, until mixture thickens and coats the back of a spoon. About 5 to 10 minutes.
  6. Take saucepan off heat and stir in vanilla extract. Pour mixture through a fine-meshed sieve into a bowl and let cool to room temperature.
  7. Once cooled, stir in mashed banana and pour into an ice cream maker. Use manufacturer’s directions to freeze. Add vanilla wafers about 5 minutes before end of freezing time.
  8. If ice cream is too soft , place in freezer for about 1 hour.

 

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Gelato al gusto di un dolce americano: Crema di banane con biscotti alla vaniglia!

INGREDIENTI

  • 1 bicchiere e 1/2 di half and half ( questo ingrediente si ottiene mescolando 3/4 bicchiere di latte intero con 1/4 bicchiere di panna )
  • 1/2 bicchiere di zucchero di canna
  • 1/2 bicchiere di zucchero
  • 1 pizzico di sale
  • 2 uova sbattute
  • 1 bicchiere di panna
  • 1 fialetta di vaniglia
  • 2 banana mature
  • 1 bicchiere di biscotti alla vaniglia sbriciolati

In un pentolino combinate half and half, zucchero di canna, zucchero e sale fino a quando tutto si dissolve e poi togliete dal fuoco.

In una ciotola sbattete le uova e sempre mescolando lentamente aggiungete metà del composto tolto dal fuoco e poi rimettete tutto nel pentolino.

Cuocete per 5-10 minuti fino a quando il composto si addensa.

Togliete ora dal fuoco e aggiungete la vaniglia e lasciate raffreddare a temperatura ambiente.

Una volta raffreddata aggiungete le banane schiacciate e versate tutto nella macchina per il gelato e seguite le istruzione della vostra macchina per il gelato.

Aggiungete i biscotti prima di congelare!

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