Boston Cream Crepe Cake

Boston Cream Crepe Cake.

Boston Cream Crepe Cake recipe!

Ingredients

For the crepes:

  • 2 cups flour
  • 3 eggs
  • ⅔ cup milk
  • ¼ cup veggie oil
  • 1 tsp baking soda
  • 4 tbs sugar
  • ½ tsp salt
  • 3 cups of boiling water

For the custard:

  • 1 cup of whole milk
  • ⅔ cup of heavy cream
  • ⅔ cup granulated sugar
  • Pinch of salt
  • 4 large egg yolks
  • 3 tablespoons flour
  • 4 tablespoons unsalted butter
  • 1½ teaspoons vanilla extract

For the ganache:

  • 4 ounces semisweet chocolate
  • ½ cup boiling heavy  cream

First make the custard:

 Whisk together the egg yolks and sugar until completely combined. Add flour, whisk very well and set aside while heating the milk. Heat milk, heavy cream, butter and salt until simmering. Slowly add the heated milk mixture into the egg yolk mixture stirring constantly. Return the mixture into the pot and bring to simmer stirring constantly. When it thickens take off heat and add in the vanilla, set aside to cool to room temperature.

Make the crepes:

 Preheat a non-stick pan on medium high heat. Combine flour, eggs, milk, oil, salt, sugar and baking soda. Whisk all well. Slowly, start adding ¼ cup of the hot water at a time to the batter. Whisking constantly until the batter reaches the consistency of melted ice cream. Pour about a ladle-full into the hot pan and swirl slowly.

For the ganache:

Bring the heavy cream to boil, be careful not to let it actually boil or it will raise.

Pour the boiling cream over the chopped chocolate and stir until melted.

Stake the crepes with a layer of custard between each one then Pour the ganache over the top of the cake. Refrigerate for a few hours or overnight to let the cake set.

Boston_Cream_Crepe_Cake_4cr

INGREDIENTI

crepes:

2 bicchieri di farina

3 uova

2/3 bicchiere di latte

1/4 bicchiere di olio di semi

2 cucchiaini di bicarbonato

4 cucchiai di zucchero

1 pizzico di sale

3 bicchieri di acqua bollente

 

Per la crema:

1 bicchiere di latte

2/3 bicchiere di panna

2/3 bicchiere di zucchero

1 pizzico di sale

4 tuorli

3 cucchiai di farina

4 cucchiai di burro

1 fialetta di vaniglia

 

ganache:

1 bicchiere di cioccolato

1/2 bicchiere di panna bollente

 

Prima preparate la crema: Sbattete i tuorli e zucchero fino a quando sono perfettamente amalgamati. Aggiungete la farina e mescolate per bene mentre riscaldate il latte. Riscaldate il latte con la panna, burro e sale fino a ebollizione. Lentamente aggiungere il composto di latte riscaldato nella miscela di tuorlo d’uovo mescolando continuamente. Riportare il composto nella pentola e portate a cuocere a fuoco lento mescolando continuamente. Quando si addensa togliere dal fuoco e aggiungere la vaniglia, lasciare raffreddare a temperatura ambiente.

Preparate le crepes: Preriscaldare una padella antiaderente a fuoco medio-alto. Unire la farina, uova, latte, olio, sale, zucchero e bicarbonato di sodio. Frullare tutto bene. Lentamente, iniziare ad aggiungere ¼ tazza di acqua calda alla volta al composto. Mescolando costantemente fino a quando l’impasto raggiunge la consistenza di gelato sciolto. Versare circa un mestolo pieno nella padella calda e ruotate la padella per espandere l’impasto.

Per la ganache versate sul cioccolato la panna calda e mescolate per far sciogliere il tutto.

Assemblate la torta di crepes alternando una crepe con la crema. Infine versate sulla torta la ganache e ponete in frigo per un paio di ore!

Follow me on my social networks!

http://instagram.com/worldoftemptations/

https://twitter.com/worldoftempt

https://www.facebook.com/worldoftemptations

https://plus.google.com/109584129253522424431/posts