Chocolate Peanut Butter Muffins.
Chocolate Peanut Butter Muffins… recipe:
- 2 Tbsp butter, softened
- ¾ cup sugar
- 1 egg
- 1 egg white
- ½ cup plus 2 Tbsp low-fat buttermilk
- ⅓ cup water
- 1 Tbsp white vinegar
- 2 tsp vanilla extract
- 1 & ½ cups all-purpose flour
- ¼ cup of cocoa
- 1 tsp baking soda
- ½ tsp salt
- ⅓ cup miniature chocolate chips
- About ½ cup creamy peanut butter, softened to an almost melted consistency
- Preheat oven to 375 degrees F. Liberally grease a standard muffin tin with cooking spray. Set aside.
- In a large bowl, combine the butter and sugar until it resembles soft, wet crumbles. Add in the egg, then egg white, whisking after each addition.
- Beat in the buttermilk, water, vinegar and vanilla until just combined. Lastly, add the flour, cocoa, baking soda and salt until moistened. Stir in the chocolate chips.
- Evenly portion the batter among the muffin cups, about ¾ths of the way full. Bake for approx. 13-15 minutes or until a toothpick inserted near the center comes out clean or with moist crumbs;
- Cool for a few minutes in the pan before gently transferring them to a wire rack. Drizzle the tops of the muffins evenly with the peanut butter.
Ingredienti:
- 2 cucchiai di burro morbido
- 3/4 bicchiere di zucchero
- 1 uovo
- 1 albume
- 1/2 bicchiere + 2 cucchiai di latticello
- 1/3 bicchiere di acqua
- 1 cucchiaio di aceto bianco
- 1 fialetta di vaniglia
- 1 bicchiere e 1/2 di farine
- 1/4 cup of cocoa
- 2 cucchiaini di bicarbonato di sodio
- 1/2 cucchiaino di sale
- 1/3 bicchiere di gocce di cioccolato
- 1/2 bicchiere di burro di arachidi
Preriscaldate il forno a 180°c. Lineate una teglia per i muffin con pirottini di carta.
In una grande ciotola, unire il burro e lo zucchero e lavorate fino a che non assomiglia a briciole umide morbide. Aggiungere l’uovo, poi il bianco d’uovo, mescolando dopo ogni aggiunta. Frullare il composto velocemente fino a quando è chiaro e spumoso.
Aggiungete il latticello, acqua, aceto e la vaniglia senza lavorarlo troppo. Infine, aggiungere la farina, il cacao, il bicarbonato e il sale. Incorporate le gocce di cioccolato.
Distribuite l’impasto nelle forme ed infornate per circa 15 minuti o quando lo stuzzica denti esce pulito.
Lasciate raffreddare e poi sciogliete leggermente il burro di arachidi e decorate i muffin!