Chocolate Peanut Butter Muffins

Chocolate Peanut Butter Muffins.

Chocolate Peanut Butter Muffins… recipe:

  • 2 Tbsp butter, softened
  • ¾ cup sugar
  • 1 egg
  • 1 egg white
  • ½ cup plus 2 Tbsp low-fat buttermilk
  • ⅓ cup water
  • 1 Tbsp white vinegar
  • 2 tsp vanilla extract
  • 1 & ½ cups all-purpose flour
  • ¼ cup of cocoa
  • 1 tsp baking soda
  • ½ tsp salt
  • ⅓ cup miniature chocolate chips
  • About ½ cup creamy peanut butter, softened to an almost melted consistency

 

Instructions
  1. Preheat oven to 375 degrees F. Liberally grease a standard muffin tin with cooking spray. Set aside.
  2. In a large bowl, combine the butter and sugar until it resembles soft, wet crumbles. Add in the egg, then egg white, whisking after each addition.
  3. Beat in the buttermilk, water, vinegar and vanilla until just combined. Lastly, add the flour, cocoa, baking soda and salt until moistened. Stir in the chocolate chips.
  4. Evenly portion the batter among the muffin cups, about ¾ths of the way full. Bake for approx. 13-15 minutes or until a toothpick inserted near the center comes out clean or with moist crumbs;
  5. Cool for a few minutes in the pan before gently transferring them to a wire rack. Drizzle the tops of the muffins evenly with the peanut butter.

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Ingredienti:

  • 2 cucchiai di burro morbido
  • 3/4 bicchiere di zucchero
  • 1 uovo
  • 1 albume
  • 1/2 bicchiere + 2 cucchiai di latticello
  • 1/3 bicchiere di acqua
  • 1 cucchiaio di aceto bianco
  • 1 fialetta di vaniglia
  • 1 bicchiere e 1/2 di farine
  • 1/4 cup of cocoa
  • 2 cucchiaini di bicarbonato di sodio
  • 1/2 cucchiaino di sale
  • 1/3 bicchiere di gocce di cioccolato
  • 1/2 bicchiere di burro di arachidi

Preriscaldate il forno a 180°c. Lineate una teglia per i muffin con pirottini di carta.

In una grande ciotola, unire il burro e lo zucchero e lavorate fino a che non assomiglia a briciole umide morbide. Aggiungere l’uovo, poi il bianco d’uovo, mescolando dopo ogni aggiunta. Frullare il composto velocemente fino a quando è chiaro e spumoso.

Aggiungete il latticello, acqua, aceto e la vaniglia senza lavorarlo troppoInfine, aggiungere la farina, il cacao, il bicarbonato e il sale. Incorporate le gocce di cioccolato.

Distribuite l’impasto nelle forme ed infornate per circa 15 minuti o quando lo stuzzica denti esce pulito.

Lasciate raffreddare e poi sciogliete leggermente il burro di arachidi e decorate i muffin!