Cookie Dough Truffles

Cookie Dough Truffles.

Cookie Dough Truffles Ingredients:

  • ½ cup (1 sticks) butter, room temperature
  • ¾ cup packed brown sugar
  • 1 teaspoon vanilla
  • 2 cups all purpose flour
  • 1 can (14 ounces) sweetened condensed milk
  • ½ cup semi-sweet chocolate chips
  • ½ cup finely chopped walnuts or pecans
  • 1 pound dark chocolate
  1. In a bowl combine butter and sugar on medium-high speed until light and fluffy, about 2 minutes.
  2. Beat in the flour, sweetened condensed milk and vanilla until incorporated, beating well after each addition.
  3. Stir in chocolate chips and walnuts.
  4. Cover with plastic wrap and refrigerate for about 1 hour, or until firm enough to handle.
  5. Shape mixture into 1 inch balls by rolling a spoonful in the palm of your hand, since the dough is sticky, roll your fingers into flour. This will make it easier to roll.
  6. Place on waxed paper-lined baking sheets. Loosely cover and refrigerate for 15-20 minutes or until firm again.
  7. In a bowl melt dark chocolate.
  8. Dip the cookie dough balls into the chocolate and place on parchment paper.
  9. Let the truffles sit until hard, about 15 minutes.
  10. Serve cold.

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INGREDIENTI:

  • 1/2 bicchiere di burro a temperatura ambiente
  • 3/4 bicchiere di zucchero di canna
  • 1 fialette di vaniglia
  • 2 bicchieri di farina
  • 3/4 bicchiere di latte condensato
  • 1/2 bicchiere di gocce di cioccolato
  • 1/2 bicchiere di noci se desiderato
  • Cioccolato fondente per la copertura

In una ciotola mescolare il burro e lo zucchero a velocità medio-alta fino a diventare chiaro e spumoso, circa 2 minuti.

Aggiungete la farina, latte condensato e vaniglia e mescolate bene.

Aggiungete ora le gocce di cioccolato e noci.

Coprite l’impasto con la pellicola e ponete in frigo per 1 ora.  Formate poi delle palline, ponete su una teglia con carta forno e poi ponete di nuovo in frigo per 15-20 minuti.

Sciogliete il cioccolato fondente, immergete le palline di impasto e poi riponeteli sulla teglia con carta forno. Fate indurare la copertura di cioccolato in frigo e poi servite freddi!

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