Cookie Dough Truffles.
Cookie Dough Truffles Ingredients:
- ½ cup (1 sticks) butter, room temperature
- ¾ cup packed brown sugar
- 1 teaspoon vanilla
- 2 cups all purpose flour
- 1 can (14 ounces) sweetened condensed milk
- ½ cup semi-sweet chocolate chips
- ½ cup finely chopped walnuts or pecans
- 1 pound dark chocolate
- In a bowl combine butter and sugar on medium-high speed until light and fluffy, about 2 minutes.
- Beat in the flour, sweetened condensed milk and vanilla until incorporated, beating well after each addition.
- Stir in chocolate chips and walnuts.
- Cover with plastic wrap and refrigerate for about 1 hour, or until firm enough to handle.
- Shape mixture into 1 inch balls by rolling a spoonful in the palm of your hand, since the dough is sticky, roll your fingers into flour. This will make it easier to roll.
- Place on waxed paper-lined baking sheets. Loosely cover and refrigerate for 15-20 minutes or until firm again.
- In a bowl melt dark chocolate.
- Dip the cookie dough balls into the chocolate and place on parchment paper.
- Let the truffles sit until hard, about 15 minutes.
- Serve cold.
INGREDIENTI:
- 1/2 bicchiere di burro a temperatura ambiente
- 3/4 bicchiere di zucchero di canna
- 1 fialette di vaniglia
- 2 bicchieri di farina
- 3/4 bicchiere di latte condensato
- 1/2 bicchiere di gocce di cioccolato
- 1/2 bicchiere di noci se desiderato
- Cioccolato fondente per la copertura
In una ciotola mescolare il burro e lo zucchero a velocità medio-alta fino a diventare chiaro e spumoso, circa 2 minuti.
Aggiungete la farina, latte condensato e vaniglia e mescolate bene.
Aggiungete ora le gocce di cioccolato e noci.
Coprite l’impasto con la pellicola e ponete in frigo per 1 ora. Formate poi delle palline, ponete su una teglia con carta forno e poi ponete di nuovo in frigo per 15-20 minuti.
Sciogliete il cioccolato fondente, immergete le palline di impasto e poi riponeteli sulla teglia con carta forno. Fate indurare la copertura di cioccolato in frigo e poi servite freddi!