Eggnog cupcakes

Eggnog cupcakes…perfect to make for these Holidays or if you have leftover eggnog and don’t know what to do with it!

Cupcakes al gusto eggnog, famosissima bevanda americana natalizia!

Ingredients

For the Eggnog Cupcakes:
    • 3/4 cup plus 3 tablespoons all-purpose flour
    • 2/3 cup granulated sugar
    • 1 teaspoon baking powder
    • 1/4 teaspoon salt
    • 1/3 cup unsalted butter, softened
    • 2 teaspoons vegetable oil
    • 1/3 cup eggnog, room temperature
    • 1 large egg, room temperature
    • 1 teaspoon vanilla extract

For the Eggnog Frosting:
  • 8 ounce cream cheese, room temperature
  • 1/2 cup unsalted butter, room temperature
  • 1 teaspoon vanilla extract
  • 3 cups confectioners’ sugar
  • pinch of nutmeg
  • 2 tablespoons eggnog
  • Edible glitter,brown sugar,cinnamon or nutmeg (optional garnish)

Instructions

For the Eggnog Cupcakes:
    1. Preheat oven to 350 degrees.
    2. Line cupcake cups with 9 cupcake liners.
    3. In a mixing bowl, combine flour, sugar, baking powder and salt.
    4. Beat in butter and oil until the mixture resembles moist crumbs.
    5. In a measuring cup, lightly whisk together, eggnog, egg and vanilla. Add to the butter mixture. Beat until batter is smooth and fluffy.
    6. Using an ice cream scoop distribute the batter into 9 baking cups.
    7. Bake 16 to 20 minutes or until a toothpick inserted into the center comes out clean.
    8. Cool completely on wire rack before frosting.
For the Eggnog Frosting:
  1. Combine cream cheese and butter until creamy.
  2. Gradually add confectioners’ sugar until well combined.
  3. Add vanilla, nutmeg and eggnog.
  4. Mix until smooth and creamy.
  5. Either pipe on or spread and sprinkle with glitter,brown sugar,cinnamon or nutmeg.

 

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Ingredienti

Per i cupcake:

  • 3/4 bicchiere e 3 cucchiai di farina
  • 2/3 bicchiere di zucchero
  • 1/2 bustina di lievito
  • 1 pizzico di sale
  • 1/3 bicchiere di burro morbido
  • 1 cucchiaio di olio di semi
  • 1/3 bicchiere di eggnog
  • 1 uovo
  • 1 fialetta di vaniglia

per il frosting:

  • 1 bicchiere di formaggio spalmabile
  • 1/2 bicchiere di burro morbido
  • 1 fialetta di vaniglia
  • 3 bicchieri di zucchero a velo
  • 1 pizzico di noce moscata
  • 2 cucchiai di eggnog
  • glitter, zucchero di canna, cannella o noce moscata per decorare

Riscaldate il forno a 180°c.

Combinate farina, zucchero, lievito, sale. Aggiungete burro e olio e lavorate limpasto fino a quando tutto risulta cremoso.

In un bicchieri sbattete eggnog, vaniglia e uovo e aggiungetelo al resto dell’impasto e continuate a lavorare fino a quando è tutto cremoso e soffice.

Dividete l’impasto nei pirottini e infornate per circa 20 minuti e poi fate raffreddare completamente.

per il frosting:  Lavorate burro e formaggio fino a quando risulta cremoso. Aggiungete gradualmente lo zucchero a velo e continuate a lavorare fino a quando è tutto ben incorporato. Aggiungete vaniglia, eggnog e noce moscata.

Decorate ora i vostri cupcake!