Frozen Mocha Pie.
Frozen Mocha Pie is perfect for chocolate and coffee lovers!
Crust
- 2 cups coarsely crumbled chocolate snap cookies (see Tip)
- 3 tablespoons canola oil
Filling & Topping
- 3/4 cup heavy cream
- 1/3 cup sugar
- 1 cup nonfat vanilla Greek yogurt
- 2 tablespoons water
- 1 tablespoon cocoa powder
- 2 teaspoons instant espresso or coffee powder
- 1/4 cup chocolate-covered espresso beans, chopped
- To prepare the crust: Preheat oven to 350°F. Coat a 9-inch pie pan with cooking spray.
- Process cookies in a food processor until finely ground. Add oil and process until well combined. Using your fingertips or the back of a spoon, press the crumb mixture into the bottom and up the sides of the prepared pan. Bake until just set, 10 to 12 minutes. Transfer to a wire rack to cool.
- To make the filling: Whip cream in a medium bowl with an electric mixer until starting to thicken. Add sugar and continue whipping until stiff peaks form. Gently fold in yogurt.
- Combine water, cocoa powder and espresso (or coffee) powder in a small bowl; stir until the powders are dissolved. Gently fold the cocoa-espresso mixture into the yogurt-cream mixture.
- Spread the flavored yogurt-cream mixture into the cooled crust. Top with chocolate-covered espresso beans. Freeze until very firm, at least 5 hours. To serve, let the pie stand at room temperature until softened slightly, about 15 minutes, before slicing.
- You can decorate with the coffee beans or drizzle with chocolate…
PER LA CROSTA:
- 2 bicchieri di biscotti sbriciolati molto finemente
- 3 cucchiai di olio di semi oppure burro
PER IL RIPIENO:
- 3/4 bicchiere di panna
- 1/3 bicchiere di zucchero
- 1 bicchiere di yogurt greco bianco o alla vaniglia
- 2 cucchiai di acqua
- 1 cucchiaio di cacao amaro
- 1/2 cucchiaio di caffè solubile
- 1/4 bicchiere di chicchi di caffè coperti di cioccolato
Preriscaldate il forno a 220°c.
Frullate i biscotti fino a diventare sabbiosi, aggiungete l’olio mescolate e premete il composto con l’aiuto delle dita o un cucchiaio sul fondo della forma che avete scelto di utilizzare. Infornate per 10 minuti e fate raffreddare.
Montate la panna con lo zucchero a neve. Lentamente aggiungete lo yogurt.
A parte mescolate l’acqua, cacao e caffè solubile e poi unite al composto di yogurt.
Amalgamate bene e poi trasferite il composto sulla base di biscotto, livellate e poi congelate per almeno 5 ore. Prima di servire lasciare a temperatura ambiante per circa 15 minuti.
Potete decorare con chicchi di caffè oppure sciroppo al cioccolato…
Follow me on my social networks!
http://instagram.com/worldoftemptations/
https://twitter.com/worldoftempt