Frozen Strawberry Rum Yogurt Pie.
Frozen Strawberry Rum Yogurt Pie is easy to make and a fresh dessert for the summer!
Crust
- 2 cups coarsely crumbled graham crackers
- 3 tablespoons canola oil
Filling & Topping
- 3/4 cup heavy cream
- 1/3 cup sugar
- 1 cup nonfat vanilla Greek yogurt
- 2 cups sliced strawberries, divided
- 2 tablespoons white rum
- 1 tablespoon lime zest, divided
- To prepare the crust: Preheat oven to 350°F. Coat a 9-inch pie pan with cooking spray.
- Process graham crackers in a food processor until finely ground. Add oil and process until well combined. Using your fingertips or the back of a spoon, press the crumb mixture into the bottom and up the sides of the prepared pan. Bake until just set, 10 to 12 minutes. Transfer to a wire rack to cool.
- To make the filling: Whip cream in a medium bowl with an electric mixer until starting to thicken. Add sugar and continue whipping until stiff peaks form. Gently fold in yogurt.
- Puree 1 cup strawberries. Gently fold the strawberry puree, rum and 2 teaspoons lime zest into the yogurt-cream mixture.
- Spread the flavored yogurt-cream mixture into the cooled crust. Top with the remaining 1 cup strawberries and remaining 1 teaspoon lime zest. Freeze until very firm, at least 5 hours. To serve, let the pie stand at room temperature until softened slightly, about 15 minutes, before slicing.
Per la crosta:
2 bicchieri di biscotti sbriciolati
3 cucchiai di olio di semi
Per il ripieno:
3/4 bicchieri di panna
1/3 bicchiere di zucchero
1 bicchiere di yogurt greco bianco o vaniglia
2 bicchieri di fragole e pezzetti
2 cucchiai di rum bianco
1 cucchiaio di scorza di lime
Per preparare la crosta preriscaldare il forno a 180°c.
Frullate i biscotti, aggiungete l’olio e mescolate poi versate il composto nella forma scelta e premete con le mani sul fondo e sui bordi. Infornate per circa 10 minuti e poi lasciate raffreddare.
Per il ripieno montate la panna con lo zucchero. Aggiungete poi lo yogurt.
Frullate un bicchiere di fragole, poi aggiungetele al composto di yogurt con il rum e la scorza di lime.
Versate il ripieno sulla crosta e decorate con le altre fragole.
Ponete il congelatore per almeno 5 ore per raffermarsi.
Prima di servire lasciate la torta fuori per circa 15 minuti per ammorbidirsi leggermente.
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