Nutella Donuts.
These Nutella Donuts are a baked version!
Ingredients:
- 1 Cup Flour
- 4 Tb Nutella
- 1/2 tsp Baking Soda
- 1/8 tsp Salt
- 1/2 Cup Milk
- 1/2 Cup Brown Sugar
- 1 Egg
- 4 tsp Melted Butter
- 1 tsp Vanilla Paste or Extract
- 1/2 Cup Powdered Sugar
- 1/2-1 Tb Hot Water
- 1-2 Tb Nutella
- Preheat oven to 325°
- Combine the flour, baking soda and salt. Set aside.
- Whisk together the Nutella, milk, brown sugar, egg, butter and vanilla until smooth.
- Add the dry ingredients to the wet and mix until fully incorporated.
- Spoon the batter into a greased donut pan.
- Bake for 12-15 minutes or until donuts are cooked through to the middle.
- Remove from oven and transfer to a cooling rack.
-
Glaze:
- Mix the glaze ingredients together with a fork. (add the water slowly until the glaze reaches the correct consistency)
- Dip donuts into glaze.
INGREDIENTI
per i donuts:
- 1 bicchiere di farina
- 4 cucchiai di Nutella
- 1 cucchiaino di bicarbonato
- 1 pizzico di sale
- 1/2 bicchiere di latte
- 1/2 bicchiere di zucchero di canna
- 1 uovo
- 2 cucchiai di burro fuso
- 1 fialetta di vaniglia
per la glassa:
- 1/2 bicchiere di zucchero a velo
- 1/2 cucchiaio o 1 cucchiaio di acqua calda
- 1-2 cucchiai di Nutella
Preriscaldate il forno a 180°c.
Combinate gli ingredienti secchi e mettete da parte.
lavorate la Nutella, latte, zucchero, uovo, vaniglia e burro. Aggiungete a questo composto gli ingredienti secchi e lavorate fino a diventare leggero e spumoso.
Riempite le forme di una teglia per donut ed infornate per 12-15 minuti.
Preparate la glassa mescolando insieme tutti gli ingredienti e poi glassate i donuts!
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