Pear Cake

Pear Cake.

Pear Cake recipe:

  • 4 peeled pears sliced
  • 180 gr sugar
  • 4 eggs
  • 150 gr flour
  • 125 gr melted butter
  • a pinch of salt
  • 2 tsp baking powder
  • 2 tbsp raisins
  • 2 tbsp Almond slivers
Lightly butter a baking dish and arrange pears evenly at the bottom. Preheat oven to 180º C.
 
Mix flour with salt and baking powder. Beat eggs with sugar until creamy, white and doubled in volume. Gradually add the flour mix, then the melted butter. Blend in the sultana raisins.
 
Pour the batter over the pears, sprinkle with almond slivers and bake for 40 to 45 minutes. Serve warm, with a dust of icing sugar.
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INGREDIENTI:
  • 4 pere fatti a pezzetti
  • 180 gr zucchero
  • 4 uova
  • 150 gr farina
  • 125 gr burro fuso
  • 1 pizzico di sale
  • 1 bustina di lievito
  • 2 cucchiai di uvetta
  • 2 cucchiai di scaglie di mandorla

Preriscaldate il forno a 180°c. Imburrate una forma per torte e disponete le pere sul fondo.

Lavorate uova con zucchero fino a diventare spumose. Poi aggiungete gli altri ingredienti secchi, il burro e poi l’uvetta.

Versate l’impasto sulle pere e poi coprite con le mandorle.

Infornate per 40-45 minuti. Servite caldo con una spolverata di zucchero a velo!

 

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