Valentine’s Day Hot Chocolate

Valentine’s Day Hot Chocolate.

Valentine’s Day Hot Chocolate is actually made with raspberries and thought for Valentine’s day because it is pink!

Ingredients:

  • 12 oz raspberries
  • 2 tbsp granulated sugar
  • 2 cups milk
  • ½ cup cream
  • 6 oz white chocolate, finely chopped
  • 1 tsp vanilla extract
  • Pinch salt

 

  • Sprinkle the sugar on the raspberries and toss to combine. Let sit for 10-15 minutes, until they start to soften and release their juices. Blend the raspberries in a blender, then pour the puree through a fine mesh strainer or cheesecloth to remove the seeds. You should be left with about ¾ cup of puree. If you have more, save it for another use.
  • Combine the milk and cream in a medium saucepan and bring to a simmer—you want bubbles to appear along the sides of the pan’s edges, but don’t bring it to a full boil. Remove the pan from the heat and add the chopped white chocolate. Whisk until the chocolate is melted, then add the berry puree, vanilla extract, and salt.
  • Serve immediately with whipped cream and fresh berries on top. It can be made ahead of time and kept in the refrigerator for up to a week. Reheat it in the microwave or on the stove top.

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Questa cioccolata calda è perfetto per San Valentino perché grazie ai lamponi si può ottenere una bevanda rosa davvero bellissima!

Ingredienti:

  • 1 bicchiere e 1/2 di lamponi
  • 2 cucchiai di zucchero
  • 2 bicchieri di latte
  • 1/2 bicchiere di panna
  • 3/4 bicchiere di cioccolato bianco
  • 1/2 fialetta di vaniglia
  • 1 pizzico di sale

Spolverare lo zucchero sui lamponi e mescolate per combinare. Lasciate riposare per 10-15 minuti, fino a quando iniziano ad ammorbidirsi e rilasciare il loro succo. Frullare i lamponi in un frullatore, poi versare la purea attraverso un colino a maglia fine o una garza per rimuovere i semiDovrebbe rilasciare circa ¾ tazza di purea.

Unire il latte e la panna in una pentola media e portare lentamente a ebollizione. Togliere la pentola dal fuoco e aggiungere il cioccolato bianco tritato. Mescolare fino a quando il cioccolato è sciolto, quindi aggiungere la purea di frutti di lamponi, estratto di vaniglia, e il sale.
Servire immediatamente con panna montata e lamponi freschi sulla parte superiore. Può essere fatto in anticipo e conservato in frigorifero per fino ad una settimana. Riscaldare nel forno a microonde o sul fornello.

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