Vanilla Cupcakes

Vanilla Cupcakes.

Vanilla Cupcakes, a classic flavour cupcake recipe for cupcake lovers!

Ingredients for vanilla cupcakes:

1/2 cup butter, room temperature
2/3 cup sugar
3 large eggs
1 teaspoon vanilla extract
1 1/2 cups flour
1 1/2 teaspoons baking powder
1/4 teaspoon salt
1/4 cup milk

Preheat oven to 350. Line a muffin tin with paper liners. In a large bowl beat together the butter and sugar until creamy. Add eggs one at a time, mixing well after each addition. Mix in vanilla. In a small bowl, whisk together the flour, baking powder, and salt. Add to the egg mixture in three additions, alternating with the milk. Mix until smooth.  Scoop into paper liners, filling 2/3 full. Bake 18-20 minutes or until a toothpick inserted in the center comes out clean. Let cool.

For the vanilla buttercream:

1 cup butter, softened
4-5 cups powdered sugar
2-4 tablespoons milk
1 1/2 teaspoons vanilla

In a large bowl beat butter until smooth. Gradually add 2 cups of powdered sugar, and beat well to combine. Add 2 tablespoons of milk and vanilla. Add powdered sugar, 1 cup at a time, until desired consistency is reached. Add additional milk if too thick.

Decorate the vanilla cupcakes once they are cool.

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 INGREDIENTI:

1/2 bicchiere di burro a temperatura ambiente

2/3 bicchiere di zucchero

3 uova

1 fialetta di vaniglia

1 e 1/2 bicchiere di farina

1 bustina di lievito

1 pizzico di sale

1/4 bicchiere di latte

Preriscaldate il forno a 180°c e mettete dei pirottini in una teglia per muffin.

In una grande ciotola lavorate insieme burro e zucchero fino a diventare cremoso. Aggiungete 1 uovo per volta. vaniglia e poi tutti gli ingredienti secchi. Lavorate fino a quando tutto è ben incorporato.

Riempite per 2/3 i pirottini ed infornate per circa 18-20 minuti.

Per il frosting alla vaniglia:

1 bicchieri di burro morbido

4-5 bicchieri di zucchero a velo

2-4 cucchiai di latte

1 fialetta di vaniglia

Montate il burro  fino a tutto liscio. Aggiungete la vaniglia e 2 cucchiai di latte e poi 1 bicchiere alla volta di zucchero alternato con altro latte per raggiungere la consistenza desiderata.

Decorate i cupcake una volta raffreddati completamente.

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