Ginetti.
Ginetti are typical Easter cookies, here is the recipe!
Ingredients:
• 10 eggs
• 1 kg of flour
• 1 teaspoon baking powder
• 1 glass of anise
• 300 g sugar
• 1/2 cup of olive oil
• 200 grams of powdered sugar
Mix all ingredients except one egg white and powdered sugar. You’ll have to get a soft and pliable dough.
Form rolls and cut into pieces of 10 cm and seal like a donut.
Boil the ginetti in water for 5 minutes, then drain gently and let them cool. Cut all around at half height, then bake at 200 ° c for 20 minutes.
Prepare the frosting slamming the egg white with the icing sugar and cover the ginetti. If you want you can also decorate them!
Ginetti… la ricetta!
Ingredienti:
- 10 uova
- 1 kg di farina
- 1 bustina di lievito per dolci
- 1 bicchierino di anice
- 300 gr di zucchero
- 1/2 bicchiere di olio di oliva
- 200 gr di zucchero a velo
Procedimento:
Impastate tutti gli ingredienti tranne un albume e lo zucchero a velo. Dovrete ottenere un impasto morbido e malleabile.
Formate dei rotolini spessi un dito e tagliateli a pezzi di 10 cm e chiudeteli a ciambella.
Fate bollire in acqua i Ginetti per 5 minuti, poi scolateli delicatamente e lasciateli intiepidire. Incideteli tutto intorno a metà altezza, poi infornateli a 200°c per 20 minuti.
Preparate la glassa sbattendo l’albume con lo zucchero a velo e ricoprite i Ginetti dopo averli fatti raffreddare. Se desiderate li potete decorate con codette colorate!