Ginetti

Ginetti.

Ginetti are typical Easter cookies, here is the recipe!

Ingredients:

• 10 eggs

• 1 kg of flour

• 1 teaspoon baking powder

• 1 glass of anise

• 300 g sugar

• 1/2 cup of olive oil

• 200 grams of powdered sugar

Mix all ingredients except one egg white and powdered sugar. You’ll have to get a soft and pliable dough.

Form rolls and cut into pieces of 10 cm and seal like a donut.

Boil the ginetti in water  for 5 minutes, then drain gently and let them cool. Cut all around at half height, then bake at 200 ° c for 20 minutes.

Prepare the frosting slamming the egg white with the icing sugar and cover the ginetti. If you want you can also decorate them!

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Ginetti… la ricetta!

Ingredienti:

  • 10 uova
  • 1 kg di farina
  • 1 bustina di lievito per dolci
  • 1 bicchierino di anice
  • 300 gr di zucchero
  • 1/2 bicchiere di olio di oliva
  • 200 gr di zucchero a velo

Procedimento:

Impastate tutti gli ingredienti tranne un albume e lo zucchero a velo. Dovrete ottenere un impasto morbido e malleabile.

Formate dei rotolini spessi un dito e tagliateli a pezzi di 10 cm e chiudeteli a ciambella.

Fate bollire in acqua i Ginetti per 5 minuti, poi scolateli delicatamente e lasciateli intiepidire. Incideteli tutto intorno a metà altezza, poi infornateli a 200°c per 20 minuti.

Preparate la glassa sbattendo l’albume con lo zucchero a velo e ricoprite i Ginetti dopo averli fatti raffreddare. Se desiderate li potete decorate con codette colorate!