Japanese Cheesecake

Japanese Cheesecake.

Japanese Cheesecake is delicious and has a different texture compared to what we are used to see in a New York style one.

Ingredients:

  • 7 oz cream cheese at room temp.
  • 1/4 cup Whole milk
  • 1/2 cup caster sugar
  • 3 eggs
  • 1/4 cup cornstarch
  • 2 tbsp lemon juice
  • 1/2 tsp cream of tartar
  • 2  and 1/2 cups boiling water

For the glaze:

  • Apricot or strawberry jam
  • 1/2 tbsp water

Preheat oven to 350°F. Spray a 9 inch cake form with oil spray.

Beat cream cheese with milk. Add half of the sugar, egg yolks, cornstarch and lemon juice and beat until smooth.

Beat egg White in a separate bowl until foamy. Gradually add remaining sugar and cream of tartar to egg whites and beat unti soft peaks form.

Gently fold the egg whites to the other mix and pour into cake pan.

Bake for 35-40 min or until a tooth pick comes out clean.

Eat it like this or you can make a glaze to cover it!

To make the glaze put the jam in a sauce pan with water and warm up until melted.

japoski_sernik

INGREDIENTI:

  • poco meno di 1 bicchiere di formaggio spalmabile a temperatura ambiente
  • 1/4 bicchiere di latte intero
  • 1/2 bicchiere di zucchero
  • 3 uova
  • 1/4 bicchiere di amido di mais
  • 2 cucchiai di succo di limone
  • 1 cucchiaino di crema di tartaro
  • 2 bicchieri e 1/2 di acqua bollente

Preriscaldate il forno a 180°c. Imburrate ed infarinate una forma per torte di 23 cm.

Sbattere la crema di formaggio con il latte. Aggiungere metà dello zucchero, tuorli d’uovo, amido di mais e succo di limone e lavorate fino a diventare liscio.
Sbattere gli albumi in una ciotola a parte fino a che diventano spumosi. Aggiungere gradualmente lo zucchero rimanente e crema di tartaro agli albumi e sbattere fino a quando si formano picchi morbidi. Incorporate delicatamente gli albumi all’altro mix e versare nella tortiera.
Cuocere in forno per 35-40 minuti o fino a quando uno stuzzicadenti esce pulito.
Potete mangiarla così oppure preparare una glassa!
Per la glassa aggiungete la marmellata in una casseruola con 1 cucchiaio di acqua e riscaldate fino a quando si è tutto sciolto.

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