Ciambellone alla Nutella.
- 2 3/4 cups all purpose flour
- 2 1/2 teaspoons baking powder
- 1/4 teaspoon salt
- 1 cup unsalted butter, softened
- 2 cups granulated sugar
- 4 large eggs, room temperature
- 1 cup Nutella
- 1 cup whole milk
Method:
Preheat oven to 350. Grease and flour a bundt pan. In a large bowl whisk to combine flour, baking powder, and salt. In the bowl of a stand mixer cream sugar into the butter until light in color and fluffy in texture, about three minutes. Add one egg at a time, then the Nutella. Pour in half the dry ingredient mixture, half the milk, the rest of the dry ingredients and the rest of the milk; mix until just combined. Spread the (rather thick) batter into a prepared bundt pan and bake for 45-55 minutes. Top with confectioner’s sugar, or a dollop of whipped cream,
Ingredienti:
2 e 3/4 bicchieri di farina
1 bustina di lievito
1 pizzico di sale
1 bicchiere di burro morbido
2 bicchieri di zucchero
4 uova a temperatura ambiente
1 bicchiere di nutella
1 bicchiere di latte
Riscaldate il forno a 220°c.
Lavorate burro e zucchero fino a quando diventano leggeri e spumosi.
Aggiungete 1 uovo per volta e poi la nutella sempre continuando a lavorare con la frusta a mano.
Aggiungete metà della farina e lavorate, poi il latte e il restante degli ingredienti.
Infornate per 45-55 minuti.