Strawberry White Chocolate Cookies

Strawberry White Chocolate Cookies

Strawberry White Chocolate Cookies…. made from scratch!

Ingredients:

1 1/4 cup all-purpose flour

1/2 teaspoon baking powder

1/8 teaspoon salt

1/4 cup unsalted butter-softened

4 oz cream cheese-softened

3/4 cup sugar

1 egg

1 teaspoons vanilla extract

3/4 cup chopped fresh strawberries

2 tablespoon lemon juice

1-2 tablespoon flour

5 oz white chocolate-chopped

sanding sugar

  1. Preheat the oven to 350 F and line pans with parchment paper.
  2. Pour fresh lemon juice over chopped strawberries, drain them after a few minutes.
  3. Whisk together 1 1/4 cup all-purpose flour, salt and baking powder and set aside.
  4. Beat butter with sugar and cream cheese until it’s light and fluffy.
  5. Add egg and vanilla and mix well.
  6. Gradually add flour mixture and mix until it’s well combined.
  7. Stir in chopped white chocolate.
  8. Sprinkle strawberries with 1-2 tablespoon flour, toss them until all strawberries are coated with thin layer of flour and then stir them really gently in the batter.
  9. Drop heaping tablespoon of batter onto pan leaving an inch space between.
  10. Set the cookies in the refrigerator for 5-10 minutes before baking.
  11. Sprinkle the cookies with sanding sugar if you want, but do not overdo it because they are sweet enough.
  12. Bake for 13-15 minutes( until the edges become golden brown).
  13. Let them cool a few minutes in the pan than transfer them to a wire racks to cool completely.

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Ingredienti:

1 1/4 tazza di farina

1/2 cucchiaino di lievito in polvere

sale 1/8 cucchiaino

1/4 tazza di burro non salato, ammorbidito

1/2 tazza crema di formaggio, ammorbidito

zucchero 3/4 di tazza

1 uovo

1 cucchiaino di estratto di vaniglia

3/4 tazza di fragole fresche tritate

2 cucchiai di succo di limone

farina 1-2 cucchiai

1/2 cioccolato bianco tritato

zucchero granulato

 

Preriscaldate il forno a 180°c e coprite una teglia con carta da forno.

Versate il succo di limone fresco sopra le fragole tritate, scolarli dopo pochi minuti.

Lavorare insieme 1 1/4 tazza di farina, il sale e il lievito e mettere da parte.

Montate il burro con lo zucchero e formaggio fino a diventare spumoso.

Aggiungere uovo e la vaniglia e mescolate bene.

Aggiungere gradualmente farina e mescolare fino a quando è ben combinato.

Aggiungere a questo punto il cioccolato bianco. Aggiungete una paio di cucchiai di farina alle fragole, poi aggiungete le fragole all’impasto.

Con un cucchiaio disponete porzioni dell’impasto sulla teglia e ponete nel frigo 10 minuti prima di infornare.

Potete coprire i biscotti con un po’ di zucchero prima di infornare.

Infornate per 13-15 minuti e lasciate raffreddare completamente.